applefacebookgooglegoogle2logo-engtwitter

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn filmpje delen met anderen?

Nadat je een filmpje hebt ingesproken, kan je het naar je ouders sturen. Die ontvangen via e-mail een unieke link. Door op de link te klikken komen ze op onze website terecht, waar ze het filmpje kunnen bekijken en eenvoudig delen via sociale media.

Wanneer volgen er nieuwe filmpjes?

Zo snel mogelijk. We zijn volop op zoek naar partners die avonturen willen bedenken en extra filmpjes willen maken.

Hoe werden de leesniveaus in ‘Paniek in Hamsterdam’ bepaald?

Het verhaal werd geschreven in samenwerking met Iedereen Leest. Daarbij werd rekening gehouden met de basisrichtlijnen van het bekende AVI-systeem (AVI staat voor Analyse van Individualiseringsnormen). Zo werden drie niveaus bepaald. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker de tekst. Je zal bijvoorbeeld merken dat een zin een uit een ‘hoger’ niveau meer woorden bevat en die woorden meer lettergrepen tellen.

Klopt het dat ik de personages van de vos, de bever en de bakker niet kan inspreken?

Ja, dat klopt. Voorlopig kan je alleen de stemmen van de wrappers inspreken.

Voor welke leeftijden is de app geschikt?

De app is eerder bedoeld voor jonge lezers, namelijk 6- tot 9-jarigen. Maar laat je vooral niet tegenhouden als je al wat ouder bent, want iedereen kan plezier beleven aan Ketnet Dub!

Kan ik ook een wrapper met een ‘hoger’ leesniveau inspreken?

Natuurlijk! Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Na een paar keer goed oefenen zal je ook de stemmetjes van de wrappers met een hoger leesniveau kunnen inspreken.

Is de app ook beschikbaar in andere talen?

Momenteel nog niet, maar we zijn volop op zoek naar buitenlandse partners om de app ook in andere talen beschikbaar te maken.

Wat is het verband tussen Ketnet Dub en de Jeugdboekenmaand?

Zowel de Jeugdboekenmaand als Ketnet Dub stellen leesplezier centraal. We vonden dit dus de ideale maand om de app lanceren. Bovendien hielp Iedereen Leest, de organisator van de Jeugdboekenmaand, om de leesniveaus binnen Ketnet Dub te bepalen.